ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

MAHUNE

,,Nemate mahuna, danas? Nemam, biće u četvrtak, kolko voliš!,,
I odem ja u četvrtak, prelama se tezga. Mlade, žute puterice.. Velika vrećica.  Trpamo i on i ja.
,,Neka budu dvije kile!,,
,,Ne, ne! Mora biti dvije kile, kad očistiš!,,
Eto, takve su priče s našim djedom na trešnjevačkoj tržnici. Vazda on nešto pride stavi u vrećicu...
Oduvijek smo njegovi kupci.
Jedno ga vrijeme nije bilo, prodavali sin i unuci. Vratio se vidno slabiji. Prebolio karcinom. Mjesec za mjesecom, postade opet onaj stari.
Priča o tome, malo utiša ko da šapće, zlo da ne čuje...
Ima li veze njegova gesta prema kupcima, sa božjom, da mu podari život do duboke starosti, ja ne znam, ali se nad tim zamislih.
Ruke koščate, ispucale, rune zemlju s krompira. Daje mi recept kako da ih skuham, pa zapečem, sipaju riječi iz njega...,,
....ali,vratimo se kuhanju.
Očistila sam mahune, oprala ih, pa ostavila u cjedilu da se dobro okapaju. Isjeckala luka, jednu mrkvu, u ovo jelo inače ne ide, ali mlada, premlada....žao mi bilo ne staviti.
Luk na rezance izdinstala na malo ulja, dodala mrkvu, pa kad su omekšali na njih spustila mahune.
Polako se dinstalo povrće. Vode sam dolijevala  po malo, tek deci, da samo otpusti svoje sokove.
Od začina soli, mrvu začinske paprike, bibera.
Stalno poklopljeno nahero, putericu učinilo ko puter mekanom.
U vrelo sam umiješala kašiku domaćeg vrhnja, pa isključila.
Meni uz ovo nikakvog mesa ne treba.
Odlučite li se za pripremu, a sad im je sezona, u slast Vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar