petak, 25. kolovoza 2017.

PEČENO POVRĆE

Uz ribu pašu i neki drukčiji prilozi.
Danas se odlučih za pečeno povrće.
Dok su se orade marinirale, izrezala sam glavicu luka na rezance, mrkvu, tikvicu, ciklu, paradajz i papriku na kockice, a čeno češnjaka na listiće.
Medju prstima suhog bosiljka, malo soli, pa po svemu maslinova ulja domaćeg. Izmiješala u zdjeli za pečenje i stavila u pećnicu.
Pola sata na 200 C, bilo je dovoljno. Povrće neka malo hrska. Svako malo, otvarala sam vrata i brzo miješala sadržaj. Lijepo se zapeklo, a od cikle i lijepo zacrvenilo!
Povrće van, riba na pečenje.
Nešto drukčije, što može sutra poslužiti i uz kakve kuhane žitarice ili rižu, ovo povrće od srca preporučujem.
Pohvalili degustatori!
Neka im je u slast!





Nema komentara:

Objavi komentar