ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

ROGE U VRHNJU

Trebala bih ovo jelo predstaviti kao ukusan prilog mesu, ali meni je savršen samostalni obrok.
Paprike roge, zrele, debele, uvode nas u jesensko povrće. Bojom, okusom, izgledom, privlače da svaka posjeta tržnici završi i na štandovima gdje se one prodaju.
Dugo ostaju sočne, pa ih kupim za cijeli tjedan.
Ovo jelo se lako pravi.
Počnete s biranjem stanice na radiju, neke dobre muzike pune ritma...Tako će posao uvijek biti i zadovoljstvo. Uz pjevušenje i pokoji ritmičan pokret, sve je lakše..
Na tavu stavim malo maslinova ulja. Na njega par glavica luka, narezanih na listiće. Promiješam i pustim da se dinsta.
Roge operem, očistim od sjemena, ali ne od rebara u kojima su okusi, pa narežem na rezance.
Papriku na luk i uz povremeno miješanje čekam da upola omekšaju. Ne poklapam.
Soli medju prstima!
Umiješam vrhnja i isključim.
Oprezno s ovakvim jelima. Ako je kruh vruć, obavezno odrezati samo jednu šnitu, a ostatak spremiti na mjesto.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast! Meni je bilo!
P.S. Sutra ponovo pravim!



Nema komentara:

Objavi komentar