nedjelja, 24. rujna 2017.

KRUH S HELJDINIM BRAŠNOM

Po kruhu se dan poznaje!
Dođe nedjelja, pa se vremena od ranog jutra, čini na pretek.
Zdjela za tijesto, mjere u očima, vaga u rukama....
Posipala heljdinog brašna, na njega integralnog, šaku bijelog, kašiku soli, kašiku maslinova ulja...
Na sve uzašli kvasac i čašu namočenih chia sjemenki i sezama.
Zamijesila, premijesila...
Za modle izmjerila papir za pečenje. Zgužvala ga i namočila vodom, pa obložila dno i stranice.
Mekano tijesto sam položila na dno i poravnala mokrom rukom.
Pred pečenje zarezala nožem.
15 min na 200C, a 45 na 180C.
Umila vodom i umotala u čistu krpu.
Po kruhu se dan poznaje!
Ovaj ko duša mekan!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!




Nema komentara:

Objavi komentar