utorak, 24. listopada 2017.

GRDOBINA

Uz odabir jela za ručak, uvijek je prisutno i pitanje šta s čim paše.
Ova kombinacija, zadovoljila je ukuse i afinitere svih.
Ručak s ribom i bez ribe!
Na tržnici mi ponudiše grdobinu izrezanu na ,,fete,,! Komadi rezani s dijela ribe koji je uz utrobu, imaju puno manje kosti u odnosu na koščati rep.
Grdobina, najčešće spremana na brudet, ovaj put, pečena u tavi.
Ribu fino posušila, posolila, uvaljala u oštro brašno i ispekla na maslinovom ulju. Čim je dobila koricu, vatru smanjila i pekla polako. Potrajalo je oko 30 minuta.
Okus grdobine je zaista poseban. Sočna, slatka..prefina!
U drugoj posudi skuhala srednju glavicu kelja, izrezanu na rezance i oko pola kg krompira. Procijedila, polila maslinovim uljem, sjeckanim češnjakom i solju. Dobro vilicom izmiješala, drobeći krompir.
Ovo lešano povrće, bilo je podloga u posudi za serviranje.
U malo vode, skuhala kolutiće mrkve. Neka je hrskava!
Malo soli, bibera i ulja, na pilećem fileu. Odstajalo dok sam kuhala ostatak ručka. Lijepo upilo okuse.
Ispekla sam ga na suhoj teflon tavi.
Meso kraj ribe, na kelju!  Oko njih mrkva i svježa paprika.
Ručkić, kao bombončić!
Odlučite li se, neka Vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar