srijeda, 18. listopada 2017.

KRUTONI

Guste krem juhe, od tolikih vrsta povrća, ostavljaju mogućnost da im se dodaju fini mirisni dodaci, kad su već u tanjuru.
Krutoni, začinjeni komadići kruha i peciva, dodatno prepečeni, mogu se kupiti u svim dućanima. Ti kupovni, obično su izgledom i mirisom privlačniji, ali eto..ja ih pravim sama.
Kad ostane kruha, na daščici ga izrežem na sitne kockice i osušim u rerni. Planiram to uz kakvo pečenje, pa sa istim troškom struje, što bi učinila svaka domaćica.
Mogu se krutoni osušiti i na zraku, ali sa procesom stvaranja plijesni u kruhu, nije se igrati. Nije niti sve oku vidljvo.
Zato ja kockice dobro osušim u rerni i spremim u škaniclu ili staklenku. Plastične vrećice su za ovu namjenu isključene. Osušeni mogu stajati neko vrijeme. Naravno i tu treba biti oprezan jer ovakve namirnice privlače moljce.
Kad je juha gotova, završim obradu.
Na tavi ugrijem malo maslinova ulja,  pospem majčine dušice i origana, pa umiješam krutone. Pustim da ih začini lijepo oblože, pa sve skupa pretresem u zdjelicu.
U tome je sva mudrost.
Ovi završiše u krem juhi od muškatne tikve. Slatka juha!
Moj sin se našali ,, Stigla direkt iz Kraša!,,
Ponekad se ljubav pokazuje i na ovakav način!
Krutone iz vlastite kuhinje, preporučujem!
Neka Vam je u slast!





Nema komentara:

Objavi komentar