subota, 25. studenoga 2017.

ZELJANICA S BLITVOM

Za sve pite, najvažnije mi domaće vučeno tijesto. Što god da je u njemu, uspjeh zagarantiran.
Ovu sam pravila s maslinovim uljem. Bez ikakve razlike, fino se razvlačilo, okus izvrstan.
Nadjev je od 800 gr dobrog sira, 2 dcl punomasnog vrhnja i 3 jaja.
Kilogramu svježe blitve, uklonila sam sva gruba rebra i stapku, pa listove prokuhala da povenu. Na daščici ju fino sitno isjeckala i dodala nadjevu. Posolila u zadnjoj minuti pred filovanje kako bi pustila što manje soka.
U uskim redovima posipala uz rub jufke i motala..
Veliki zvrkovi, za 30 minuta na 200C, zarumenili s obje strane. Polila ih s malo vrelog mlijeka i još na minutu vratila u rernu.
Tepsiju izvadila i pokrila čistom krpom.
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar