četvrtak, 14. prosinca 2017.

PEČENI BATAT

O tome koliko je batat poželjna namirnica na našoj trpezi, već svi znamo.
Na koji način ga pripremiti i čemu ga primaknuti na tanjuru, stvar je osobnog ukusa.
Za mene, i kao samostalan obrok, toliko finog i blagog okusa. Paše uz meso, ribu, ali i drugo povrće.
Jedan od načina na koji ga termički obrađujem, jest i pečenje u pećnici.
Ogulim, narežem na kolutiće, koji bolje neka nisu pretanki, posolim, polijem s malo maslinova ulja, pa promiješam. Ostaje samo poredati ploškice, jednu do druge, na papir za pečenje.
Temperatura 200C, nekih petnaestak minuta.
Brzo je gotov. Skupim krajeve papira, da dragocjeno ulje i batat završe opet na jednoj hrpi, pa prebacim sve skupa u zdjelu.
Ostaje samo uživati u izvornom okusu....i poželjeti i Vama ,,u slast,,!

Nema komentara:

Objavi komentar