nedjelja, 3. prosinca 2017.

RAŠTIKA S PILETINOM

Eto! Miris, nešto neopipljivo, postade itekako vidljivo, i oblikom i bojama i pojavom. Stvarno!
Ono u zraku, što kroz čula mirisa osjetimo, povezalo nas na sve četiri strane svijeta.
Miris domaće hrane, lijepo izdefinirao šta nam je poveznica.
Ljubav spram kulinarstva.
Pileće batake sam fino oprala, posušila i natrljala solju, biberom i crvenom paprikom.
Pekla u teflon tavi, puštajući da lijepo zarumene, pa ih upola poklopljene, pekla čitav sat, povremeno okrećući.
U velikom loncu zakipila puno vode. U nju, najprije očišćenu raštiku da do pola omekša, pa kocke krompira. Tako se skuhaše u isto vrijeme. Ocijedila, polila maslinovim uljem, posolila, pa vilicom miješala i gnječila.
Jedan bataka, malo pirea...i ručak odličan, topao ili hladan! Miriše domaća hrana!
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!






Nema komentara:

Objavi komentar