utorak, 16. siječnja 2018.

PALAČINKE S HELJDOM

Sve manje ,,bijelih,, palačinaka na mojim tanjurima.
Ovo heljdino brašno, kupila u Bosni. Takvog u Zagebu nema. Puno mekinja, od kojih su palačinke još tamnije.
U smjesi 3 smiksana jaja, prstohvat soli, cimeta, heljdinog brašna oko pola kg i bijelog oko 100 gr s malom kašičicom praška za pecivo.
Začinila i onom koricom naranče u šaubu, koju sam nedavno predstavila.
Pola mlijeko, pola voda. Neka je smjesa rjeđa. Ostavim smjesu da malo odstoji. Preporučuju pola sata u frižideru.
Pekla na novoj tavi za palačinke. Donijela djeca. Ma, nikad bolje tave! Zato što je od njih. Takvu kupiti ne mogu.
Poslije ručka, tako nas četvoro, najmlađi nam član falio, sjedili, mazali palačinke  Nutelom, pričali i smijali se.
Spomenu Ivan kako Nutele nije bilo dok su odrastali....
,,Ah, pusti, ne misli...Neka smo živi i zdravi i na okupu...lako za sve drugo....Biće Nutela..,,
Ne pohvali se sam, već njegova supruga, naše treće dijete, reče kako joj je muž proglašen djelatnikom mjeseca u svojoj firmi!
Rodila ga majka!
Odlučite li se za palačinke s heljdinim brašnom, podijelite ih sa svojim dragim ljudima, još su više u slast!
Živjeli!



Nema komentara:

Objavi komentar