utorak, 23. siječnja 2018.

SKUŠA S POVRĆEM

Možda je kuhanju cilj da nahranimo gladna usta, a možda mu je cilj da rukama izmodeliramo neke unutarnje emocije. Ako im damo izgled, začinimo okus, pridodamo Miris, možda i nešto svoje osobnosti prenesemo na gotovo jelo.. Prosto je reći, kuham s ljubavlju.
Vrijeme koje se odvaja za proces transformacije namirnica, proces je u kojem se razmišlja o životu, odnosima s dragim ljudima i onim manje dragim, a najviše o sebi. Što god da radi, čovjek vječito preispituje sebe.
Dajem sve za onaj istančani osjećaj, ono tanano čulo, koje me vodi dobrom, upozorava na loše.
Sve što zamagljuje tu vještinu prepoznavanja, uklanjam.
,,Valja nama preko rijeke,, po Makú dragom. 
I dok misli teku svojom rijekom, ruke, vrijedne pčelice, pripremaju obrok. S ljubavlju, jakako!

..pa, napravimo ručak..
Friška skuša! 
Kako joj je meso suho, dodatak je sočno povrće.
Očišćene skuše oprala, posušila, utrljala u njih sol i maslinovo ulje, pa ih odmah, na papiru za pečenje pekla 20 min. na 200 C.
Uz njih, u drugoj tepsiji, kocke bundeve, suhe.
Ćimulice oprala, spustila u proključalu vodu i kratko kuhala, da listići ostanu hrskavi.
Ribice u povrću dodatno polila s malo maslinova ulja.
Odlučite li se za ovu kombinaciju, neka Vam je u slast!


Nema komentara:

Objavi komentar