subota, 17. veljače 2018.

POVRĆE I MESO NA TANJURU

Tek neke male finese, da bojama i okusima privučemo za ukusan objed.
Svega po pola kilograma.
Mladi krompir, skuhan u ljusci. Oguljen, narezan na ploške, posoljen i pobiberen. Po želji, koja kap jabučnog octa.
Mrkva na deblje kolutove, u kipuću vodu.
Dodati joj prokulice, očišćene od prvog sloja listova, prepolovljene.
Samo kratko skuhati, da ostanu al dente.
Ljubičasti batat, narezan na kolutiće, poliven s malo maslinova ulja, ispečen u rerni na papiru za pečenje.
Pola kilograma kuhane cikle, skuhala upola. Ogulila, polila s malo maslinova ulja, zakiselila jabučnim octom, posolila.
Pileća prsa od pola kilograma, izrezana na 4 odreska, začinila solju, biberom i maslinovim uljem.
Vrela grill tava, suha.
Pekla kratko s obje strane i servirala uz povrće. Po svemu polila malo maslinova ulja.
Među prstima prepečenih sjemenki sezama...
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar