srijeda, 27. lipnja 2018.

PUNJENO PILE-PRILOZI

Selmini recepti s pričama
18. lipnja u 20:33 · 
Dobro veče!
Recept za punjeno pile,( najbolje, domaće), već sam objavljivala!
Veoma dobar izbor jela, jer se može poslužiti toplo, ali i jesti hladno, i sutradan.
Ovom bih prilikom, malo o prilozima uz punjeno pile.
Fila od riže, uvijek napravim više. Na tavici ga završim, ( jer je u nadjevu upola gotovo), pa oblikujem u malim zdjelicama ili u čašama, kao ovaj put. Uz sezonsku salatu od paradajza i krastavaca, tostiranih sjemenki i komadića slanog sira, riža može upotpuniti ručak ili biti samostalni obrok. Po koja kap maslinova ulja i malo soli, pred posluživanje.
( Ovako složene plate, dobro je imati u frižideru).
Sezona je mladih krompira. Pola kilograma, najsitnijih, peklo se u maloj tepsiji, uz tepsiju s piletom.
Poslije njih, kocke bijelog batata, na istom papiru za pečenje.
Sve, samo malo posoljeno i poliveno sa vrlo malo maslinova ulja.
Svu masnoću, koju pile pusti, pažljivo ocijedim i bacim, pa tek kada je gotovo, dodam krompire i batat.
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar