srijeda, 16. siječnja 2019.

VARIVO OD KELJA, BEZ MESA

Mesa i tako previše jedemo.
Kupila sam veću glavicu kelja. Odvojila listove, koliko se god dalo, pa im izrezala zadebljana rebra. Dobro svaki oprala, u par voda, pa narezala na rezance.
Kratko blanširala i ocijedila.
Na malo ulja najprije ubacila par čena češnjaka, da zamiriše, pa zastaklila glavicu luka. U sjeckalici dobro usitnila korijen peršina, malo celera. Dodala ih zajedno s kockicama mrkve i krompira. Posula crvenom začinskom paprikom.
Dugo lagano miješala, bez dodavanja vode.
Kad se već povrće počelo lijepiti po dnu posude, dodala sam kelj.
Polako dolila vodu, posolila, popaprila i izmiješala.
Lagano je kuhalo dvadesetak minuta.
Žlicu brašna i žlicu tekućeg paradajza, umiješala u malo vode, pa ukuhala u varivo.
Ubrzo isključila.
Uživali u varivu od kelja.
Odlučite li se za pripremu, ovo varivo možete praviti i u kombinaciji kelja i kupusa, ali i s kupusom samim.
U slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar