srijeda, 18. listopada 2017.

SRDELICE S BLITVOM

Zdrava plava riba!
Jest da je sitnija! Jest da je u njoj više kosti! Ali omega 3 masne kiseline, itekako nas privlače.
Petkom su redovi za srdele ogromni. Pune kašete svježe ribe, nisu garancija da će je i biti dok se stigne na red za kupnju.
Jučer, fina srdela, a reda nigdje.
Naravno, prodavači sitnu ribu ne čiste, pa je malo posla dok se ukloni utroba, ljuskice...ja sam i glavu.
Lijepo ribu ocijedila, pa dobro posušila  kuhinjskim papirom.
Ulja maslinova u tavu, pa svaku srdelu u oštro brašno, malo otresti višak, i u tavu. Peći, ali ni slučajno ne prepeći. Kratko s jedne i druge strane, pa opet na kuhinjski papir.
Soli po pečenoj ribi. Na tanjuru, po želji još malo ulja...
Uz nju spremila blitvu. Reče prodavač da je kaštelanska.
Peteljke posebno očistila i odmah ih stavila u vodu. Čim je malo kuhalo, dodala listove. Otklopljeno, u slanoj vodi, najviše 5 minuta. Ocijedila i nalila po blitvi ledenu vodu. Tako će ostati lijepa, zelena.
Blitvu u zdjelu, a u istu posudu par jaja. Neka se u tvrdo skuhaju.
Na blitvu češnjaka, malo maslinova ulja, soli. Oko nje kuhana jaja.
Ma, ručkić, kao bombončić!
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!






Nema komentara:

Objavi komentar