Kad žene ženama predstavljaju svoju hranu, kroz slike, opise pripreme i pohvale, tada i meniji postaju bogatiti. Tako je danas, u moje recepte upisan i ovaj.
Vrlo izdašan, ukusan i jednostavan.
Upotrijebila sam 500 gr mljevene junetine. Začinila sam ju bijelim lukom, sjeckanim peršunom, biberom, solju, dodala 1 jaje i na sve to naribala 500gr krompira, upola skuhanog u ljusci.
Smjesa je kratko odležala, da se okusi fino prožmu. Idejama nikad kraja, pa sam ove ćevape oblikovala kao šiš ćevap. Kuglice jednake veličine, izdužene i nabodene na štapić.
Malo štiha bosanskog ovom ,,argentinskom,,
Pečen u tavi, sa svake strane porumenio, zamirisao je ovaj ćevap cijelu kuhinju..
Čaša vina uz ručak i.....možda argentinski tango??? Pa ti mene zbilja zoveš na ples??? Zašto ne! Kosu u pundju Gdje je ruža?? Pusti muziku!
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar