Stranice

ponedjeljak, 19. listopada 2015.

KAKO UKISELITI KUPUS?

KAKO UKISELITI KUPUS?
Odlična inovacija ova vreća za kiseljenje. Namijenjena baš za to, čvrsta, obložila je unutrašnjost bačvice. Kupus varaždinski, malo plosnat, uvijek biram za ovu namjenu. 
Sredina izvadjena, napunjena solju i glavice jedna kraj druge popunile čitav prostor. Izmedju je pokoja četvrtina i polovica.
Na ZAPREMINU POSUDE, a ovdje je 60 litara, 2% soli, znači,1200 gr.
Zatvorena bačvica stajaće bez vode jedan dan.
Tada, naliti običnu vodu iz pipe i zavezati vreću. Nivo vode će se time podignuti, pa glavice ostaju potopljene.
Povremeno treba pregledati kupus, ako je toplo vrijeme.
Ovaj model kiseljenja isključuje klasično pretakanje rasola, odlijevanje, pa prelijevanje, da bi procirkulirao. Ipak je kupus odličnog okusa.
Nakon upotrebe, vreću baciti i izbjeći ribanje i dugotrajno luftanje posude u kojoj se kiseli.
Ja ne koristim nikakve dodatke za boju, ali znam da neko stavi zrna kukuruza, malo cvekle,...
Uživaćemo u sarmama, podvarcima, salati od kiselog kupusa...nadam se za Božić i Novu godinu!!
U slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar