Stranice

nedjelja, 25. listopada 2015.

PEČENI KROMPIR

Omiljeni prilog, u svakom obliku.
Krompirići su pripremljeni u tavi, pa je količina manja. Posluže kao dodatni prilog i uvijek im se oduševe.
Male kockice, kao pola kocke šećera, tava s malo ulja i lagano pečenje, bez pokrivanja. Promiješati s vremena na vrijeme. Nek je temperatura takva da ne gore, ali niti da se dinstaju. Svaka će stranica, kockice, dobijati finu, rumenu boju..Trajaće oko 15-20 minuta, pa baš ovo planiram za završetak kuhanja ručka. Malo naribane gaude, kad omekšaju i poklopac na minutu, preko tave...
Pravila sam na ovaj način, dodajući i kockice svježe paprike, pa ima prostora za izmjene i dopune.
Uz pečenu piletinu i dinstani kupus, perfektno!
U slast vam bilo!


1 komentar:

  1. Merhabalar, ne kadar güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši