ponedjeljak, 26. listopada 2015.

PIRJAN OD RAŠTIKE

Ako zaista želimo prvoklasno povrće u tanjuru, izaberimo raštiku. Zbog bogatog udjela kalcija, zbog blagotvornog djelovanja na jetru i čišćenje organizma od toksina, ali i zbog niske kalorične vrijednosti, zaslužuje sve pohvale.
Onu blagu oporost, ukloni kratko blanširanje. Kad voda zakuha, dodam lišće raštike, potopim ga, te otklopljeno kuham par minuta.
Ocijedim, narežem pa dodam na dinstani luk i mrkvu. Krompir, narežem  na kockice, i pomiješam s povrćem..Uz malo soli, crvene paprike, bibera, podlivano varivo nek se polako kuha. Pred kraj, malo riže..koja kašika paradajz sosa...i gotov ručak.
Hoće li uz ovo varivo biti i koji komad mesa ili ne...stvar je izbora..
U slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar