ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

SOLO GRAH


Makedonska mi hrana prefina. Raskoš šarenila, boja i okusa. Priprema hrane koja zahtijeva da se stalno nešto krčka, dodaje i začinjava. Zato je tetovac moj omiljeni grah. Ručak bez mesa obogatila svim povrćem koje sam uspjela kupiti. Prodavači s naše male tržnice, pronašli način da nam i u doba pandemije prodaju svoju robu.
Zato sam danas sjeckala i svježu mrkvu, korijen i list peršina, celera, češnjaka, svježe paprike.
Grah sam namočila u toploj vodi, pa ga nakon par sati dobro oprala. Pustim da zavri, bacim prvu vodu, isperem ga, pa tek onda kuham.
U tavi se na luku dinstalo korjenasto povrće. Začinila sam ga solju, paprom i ljutom papričicom.
Kad je grah bio na pola skuhan, dodala sam povrće.
U drugoj tavi pržila kockice paprike. Pustim da ostane malo hrskava.
Sjedinim s grahom.
Umiješam konzervirani sjeckani paradajz.
Dvije žlice brašna i malo začinske paprike prelijem s malo vode, dobro izmiješam, pa ukuham u skuhani grah.
Pustim da još desetak minuta vrijucka.
Solo grah, i nije baš solo, kad se obogati dobrim povrćem.
S druge strane, zaista mu ne nedostaje nikakvo meso. Baš je taman!
( Uz grah ispekla tri štruce kruha s dodatkom palente. Kompletić, kao bombončić!)
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar