nedjelja, 24. rujna 2017.

JUHA I KNEDLE ZA RUČAK

Malo po malo, i čovjek se navikne na mnoge običaje kraja u kojem živi.
Da je samo juha za ručak, kad se kuhaju knedle, u prvo vrijeme mi je bilo vrlo čudan običaj. Falilo mi glavno jelo.
Ali....nije ni juha samo obična juha.
Ovakav meni, uobičajeni kompletić.
Juneći ramstek s korjenastim povrćem, listom kelja, jednim paradajzom...na najlaganijoj vatri, lijepo se raskuhao. Mrkvu u malo juhe izvadila, čim je bila gotova. Pred kraj dodala par cijelih krompira.
Procijedila, zakuhala sitnom tjesteninom. Začinila samo solju, nikakva Vegeta !
U zdjelu servirala meso i povrće, zalila s malo tekućine da ne ostane suho.
Sos s koprom, savršeno odgovara.
Malo maslinova ulja, kašika brašna. Zagrijavati i odmah podlijevati juhom do jedne fine gustoće. Miješati pjenjačom da se izbjegnu grudice. Posoliti! Kratko kuhati, pa dodati vrhnje i sitno sjeckani kopar. Svježi kopar sitno nasjeckam i zaledim u kutijici. Zadrži opojan miris.
To je sva mudrost!
....a onda se prihvatiti pravljenja knedli sa šljivama...


Nema komentara:

Objavi komentar