srijeda, 29. listopada 2014.

JUFKA OD CJELOVITOG BRASNA CJELOVITO BRASNO JE SVOJOM STRUKTUROM NEPRIMIJENJIVO ZA VUCENA TIJESTA. NAJVECI OMJER KOJI DAJE DOBRE REZULTATE JEST 50% BIJELOGA, 50% CJELOVITOG BRASNA. JUFKA SE ZAMIJESI STANDARDNO, SA MALO SOLI I ULJA, VODOM.OBLIKOVANU KUGLU OSTAVITI DA ODSTOJI PETNAESTAK MINUTA, POBRASNJENU I POKRIVENU. TADA JE RAZVALJATI NA VELICINU OD OKO 50 CM U PRECNIKU, NAMAZATI ULJEM, PA OSTAVITI NEK JOS TOLIKO ODSTOJI. DALJI PROCES SE RAZLIKUJE OD RAZVLACENJA JUFKE OD BIJELOG BRASNA. KRTO TIJESTO, PODATNO JE ZA VALJANJE, ALI NE I ZA RAZVLACENJE. ZATO GA OKLAGIJOM RASTANJUJEM DO MAKSIMALNE VELICINE. NE DIZEM GA SA STOLNJAKA JER BI POPUCALO. PROCES JE MALO SPORIJI, ALI USPJESAN. NA KRAJU POVLACENJEM, ISTEGNEM KRAJEVE DO RUBOVA STOLA. PREMA VELICINI TEPSIJE REZEM KOMADE TIJESTA. PRENOSIM, JEDAN PO JEDAN, PA SVAKI POSIPAM RASTOPLJENIM MASLACEM I VRHNJEM. NADJEV SE NE MAZE, VEC NASUMICE POSIPA. GORNJU KORU NE ULJIM. PECEM NA 200C, 30 MINUTA. OVU MASLENICU JE DIVNO IZLOMITI I TAKO SERVIRATI. LISTOVI SU MEKANI, MIRISNI I VRLO UKUSNI. OSTAVLJAJU DOJAM SUHOCE, ALI SAMO DOK SE NE PROBAJU.OCITO JE IZVORNI OKUS CIJELOGA ZRNA PSENICE TOLIKO POSEBAN DA SVOJOM SLATKOCOM ZACINI CIJELU PITU. U SLAST VAM BILO!

Nema komentara:

Objavi komentar