utorak, 27. listopada 2015.

ČAJOT NA SALATU

Čajot, čajota, meksički krastavac, meksička tikvica...zanimljiva egzotična biljka na našem prostoru. Na svojim viticama, dugim i do 20 metara, nosi velike zelene plodove. Preporučuje se da raste na potpornim nosačima na visini od 2 metra, po kojima horizontalno plete svoje grane.
Vrlo oštre bodlje ploda, valja obuhvatiti krpom, pa vrhove odrezati s obje strane.Tada, zabosti vilicu u vrh, te nožem oguliti koru.
Sredina je nejestiva, u vidu mekane koštice. Meso narezati na kockice, skuhati u vodi, pa začiniti maslinovim uljem, solju, peršunovim listom i bijelim lukom.
Kao lagana, neutralna salata ili dodatak mesu.
U slast vam bilo!


1 komentar:

  1. Selma tko te naučio da je košpa od čupave tikvice nejestiva. To nije točno. Ja je puno koristim u raznim jelima i samo se bodlje sa korom odstrani jer kora zna biti malo žilava i sve ostalo se jede.

    OdgovoriIzbriši