srijeda, 3. kolovoza 2016.

KESKUL

Curice, ko curice!
U svojim igrama, cigovale prozirne marame. Prstima čvrsto stisnule, pa krajeve omotale okolo. Svezale i dobile pravi šlajer! Okrenut naopako, stavljen na glavu, uljepšao buduću mladu. Hodajući na prstima, dižući se što više, oponašale vjenčanje.
Uvijek su marame od tila imale tu namjenu u našim maštarijama.
I otisnu se život! Odrastale! Stasale! Poudale se cure. Nosile tilove, il ne nosile...
Postale žene! Postale majke!
Godine se ko niska nanizale...Biseri blistavi i sjajni, okrhnuti i izgrebani. Svi podsjetnik na život. Ni jednog iz niza izbaciti ne možemo. Vežu se jedan za drugi.
Same smo onaj konac što ih drži.
....ali vratimo se kuhanju..
Danas, turski desert  keskul. Za ljubitelje kokosa, odličan izbor. Pravi se lako, brzo, a i vrlo je dekorativan.
Uključila sam da zakuha 1.5 l mlijeka. Odmah sam mu dodala 150 gr kokosovog brašna, 100 gr šećera je u receptu, al ja sam stavila malo manje, 7 kašika nišeste - škrobnog brašna, ali može i obično, 3 kašike riže, malu kockicu maslaca.
Polako se zagrijavalo, a ja svo vrijeme pjenjačom miješala.
Kuhalo je 10 minuta na najtišoj vatri. Zgusnulo se nešto manje nego puding.
Čaše isprala hladnom vodom, pa u svaku stavila lijevak. Kroz njega lijevala, kako bih izbjegla da keskula bude po rubu čaše.
Kad se ohladilo, svaku pokrila plastičnom folijom, i u frižider.
Po vrhu malo ledenog voća, ribane čokolade, mljevenih oraha...šta poželite...
Ako se odlučite za keskul, u slast vam bilo!







Nema komentara:

Objavi komentar