petak, 20. siječnja 2017.

ZAPEČENA TJESTENINA

Sagnem se i maknem svaku koricu kruha koju vidim na putu. Naša je generacija odgajana da poštuje hranu. Nikad se ne baca. Ako je ostane previše, uvijek se njome nahrane životinje, a njima se ostavlja negdje gdje nema mogućnosti da se po hrani gazi.
Sjećam se da je moj djed komadiće suhog hljeba, jednom sedmično nosio ribama. Prošetao bi do bosanskog mosta i bacio ga u vodu.
Ovaj put je za ručak bila i zapečena tjestenina. Obrok pripremljen od ostataka već skuhane. Rerna je radila, pa se ova mala posudica smjestila u kraj. 
Umutila sam par jaja, malo sira, vrhnja i mlijeka, pa umiješala u tjesteninu. Po vrhu malo naribanog sira. 
Zapečena, kao mala slana tortica.
Obrok od ostatka, dobar je obrok. S poštovanjem prema hrani!
Neka Vam je u slast!



 

Nema komentara:

Objavi komentar