četvrtak, 25. svibnja 2017.

SALATA OD GRAHA I PILETINE

Danas je ručak bio vrlo praktičan i brzo gotov.
Jedno pileće bijelo meso, sinoć sam izrezala na kockice, kost će u juhu, začinila solju, biberom i s malo suhog začina.
Pouljila sam ga i dobro izmiješala.
Danas, na suhoj tavi, prepekla meso sa svih strana, dok nije porumenilo. Maknula ga u stranu, pa dodala sitne kockice 1 kriške kruha. Pokupile su onaj fini talog koji meso stvori na dnu i postale hrskave.
U isto vrijeme, sadržaj 2 veće konzerve graha, oprala, ocijedila i pretresla u zdjelu.
Na njega meso i kruh, te kad se malo ohladilo, kockice sitno rezanog tvrdog sira. Začinila bućinim uljem koje odlično paše uz grah.
Sve dobro izmiješala, probala okus, pa još malo dosolila, posula origanom i svježim peršunom.
Kad se radi nešto drugo, vrijeme prosto iscuri, a jesti se mora.
Za svaki tanjur, zagrabili sa dna posude gdje se okusi i mirisi divno sljube i dopunjavaju.
Ovakve salate, uz laganu pileću juhicu, čisto su dobar ručak.
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar