petak, 24. studenoga 2017.

BULGUR S PILETINOM

Na prvi pogled im se učinilo da je u šerpi  rižoto s piletinom. Krupni bulgur, nelomljeni, izgledom može prevariti, ali okusom nikako.
Pšenica ipak zadrži svoju kompaktnost i blagu žilavost zrna, bez obzira što se dovoljno dugo kuha.
Ritam takav kakav jest, pa ovaj ručak završih pet minuta prije sedam sati. Kuhaču često preuzima muž, ne ureklo se !!!
Volim zahtjevna jela kojima se treba posvetiti vrijeme, ne žalim trud,  pa je proporcionalno zadovoljstvo i okusom.
Ipak, ponekad treba i ovako...
Jelo jednostavno.  Može se pojesti i hladno, uz kakvu salatu, pa kutijica za ručak čeka najmlađeg radnika u porodici.
Dakle, ovdje je veći pileći file, izrezan na kockice, zalogajčiće. Prepekla sam ih na vrelom ulju da zamirišu na pečeno meso, pa po njima posula dobre 2 glavice luka i 2 čena češnjaka.
Dinstalo se otklopljeno oko 40 minuta. Od začina samo soli, bibera i malo majčine dušice. Po malo podlijevala vodom.
Čaša bulgura i 2.5 čaše vode, vrijuckale su u drugoj posudi.
Sve lijepo spojila i isključila.
Jesen nam pruža još jedan ugodan, sunčan dan. Da uskoro možemo očekivati zahlađenje, mislićemo ,,kao ona,, sutra !
Odlučite li se za ovaj brzi ručak, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar