ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

PILETINA S BULGUROM, PAPRIKOM, PROKULICOM....

Posložilo se boja i okusa na tanjuru. Prijali svima!
Priprema je išla sinhronizirano.
Bulgur stavila u vodu, 3 put ga više nego vode, pa skuhala. Rastresla vilicom i maknula na stranu.
Na isti plin kockice mrkve, neka se upola skuhaju. Procijedila, umiješala u bulgur, sve posolila.
Pileća prsa, otkoštena, komadi s kožom. Prerezala svaki na 2 dijela. U zdjeli posolila, pobiberila, polila maslinovim uljem, izmiješala. Odstajala u frižideru pola sata.
Za to vrijeme oprala rog paprike.
Očistila prokulicu od vanjskih listova, prepolovila.
Stavila kuhati prokulice u posoljenu vodu. Pazim da ostanu hrskave.
Procijedila. Začinila maslinovim uljem.
Ugrijala suhu grill tavu. Meso još jednom okrenula u posudi, da okupi sokove, i stavila peći. Kraj njega rasporedila čitave roge.
Povremeno malo poklapala, naherenim poklopcem, kako bi se debeli komadi bolje ispekli. Okrenula samo jednom.
Na tanjur, bulgura s mrkvom, komad piletine, koju prokulicu, jednu papriku i salatice od rikole!
Fantazija!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!









Nema komentara:

Objavi komentar