srijeda, 27. lipnja 2018.

PUNJENE PAPRIKE IZ PEĆNICE

Ko o čemu, kuharice o hrani!
Reče jedna nepoznata žena, kako se iznenadila mojoj fotografiji. Očekivala malu bucku, uz ovoliko kuhanje, a bucke nigdje.
Ne prati dobro izbor namirnica, a ni savjete da se hrana konzumira s mjerom i u odredjeno vrijeme.
Dakle, potegle kuharice temu nadjeva za dolme.
Moje odavno odstupaju od klasičnih recepata.
To se riba, sjecka, dodaje, umješava u bazu od mljevene junetine, riže i luka....
Šareni grincajg za juhu, odličan izbor povrća. Od svega po malo, i korijenja i stapki i lišća. K tome malo sitno nasjeckanog krompira.
Ovakav nadjev je razabran i vrlo ukusan. 
Paprike još nisu dobile slast od sunca, ali već dobro mirišu.
Paradajz, ovaj put konzerviran, izrezan na kockice. Mogao bi već i ovaj s tržnice, ali čekam da malo pojeftini.
Prelila ga po skoro pečenim paprikama, otkrila foliju i završila pečenje ručka.
Hoće li uz njih biti kakvog pirea ili samo salata, od volje je gurmanima.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar