Nisam baš za burek s kupovnim korama, ali za one dane kad nedostaje vremena, ovo je odličan izbor.
Nadjev počinjem tako što 300 gr mljevene junetine propržim na suhoj teflon tavi. Tek kad zamiriše, dodam nasjckan luk i malo ulja. Nakon 10 min usključim.
2 dcl mineralne vode pomiješam s 1 dcl ulja.
Pripremim 500 gr kupovnih tanjih kora. Prepolovim ih, za tepsiju veličine 30x20.
Na dno složim 3 kore. Svaku premažem ovom tekućinom.
Rasporedim 1/4mesa.
Pokrijem s 5 kora. Svaku premažem uljem i vodom.
Na to 1/4 nadjeva...
Tako redom, dok se ne potroše kore i nadjev.
Reckavim nožem izrežem burek.
Izmiješam 2 jaja sa 2 dcl mineralne vode, pa prelijem preko burek.
Tek tad uključim pećnicu.
Kad se ugrije na 200 C, stavim peći 30 min
Odlučite li se za pripremu, vidjećete kako je ovo rahli, mekani burek.
Ja ne stavljam previše mesa. Ova količina je sasvim dovoljna.
Neka je i Vama u slast!
Na dno složim 3 kore. Svaku premažem ovom tekućinom.
Rasporedim 1/4mesa.
Pokrijem s 5 kora. Svaku premažem uljem i vodom.
Na to 1/4 nadjeva...
Tako redom, dok se ne potroše kore i nadjev.
Reckavim nožem izrežem burek.
Izmiješam 2 jaja sa 2 dcl mineralne vode, pa prelijem preko burek.
Tek tad uključim pećnicu.
Kad se ugrije na 200 C, stavim peći 30 min
Odlučite li se za pripremu, vidjećete kako je ovo rahli, mekani burek.
Ja ne stavljam previše mesa. Ova količina je sasvim dovoljna.
Neka je i Vama u slast!
Nema komentara:
Objavi komentar