ponedjeljak, 3. prosinca 2018.

NARANČASTA LEĆA


Od minusa, do ovih 15 C u gradu, samo dva dana. Zablještala svjetla tisuća lampica, pa naš Zagreb ponovo u utrci za najljepši europski Advent, titulu koju već nosi.
Kod kuće, jednostavni ručak, koji se može jesti i hladan, pripremila sam rano ujutro i krenula na posao.
Pileća prsa otkostila, začinila curyijem i maslinovim uljem, noć prije.
Pekla sam na teflon tavi, najprije sa strane kože, pa polako okretala.
Narančastu leću skuhala u pilećem temeljcu, pazeći da se ne prekuha.
Ocijedjenu, začinila svježom paprikom, kockicama svježe mrkve i s malo maslinova ulja.
Servirala uz zimsku endiviju, koja dugo ostane hrskava.
Uz sve ovo, jednu po jednu, napekla pun tanjur palačinaka. Brašno bijelo i integralno u kojem je tek malo praška za pecivo, koje im daje mekoću.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Odlučite li se za posjet Zagrebu, sad je najbolje vrijeme!






Nema komentara:

Objavi komentar