srijeda, 16. siječnja 2019.

ŠALŠA


Volim mediteransku hranu.
Danas se odlučih za šalšu. Reče prijateljica da i Dalmatinke preporučuju konzerviranu rajčicu.
Glavicu luka i par čena češnjaka fino ustaklim na maslinovom ulju. ( Češnjak najprije pritisnem pljoštimice nožem, na drvenu dasku, kako bih potaknula cijedjenje njegova soka.)
Na njih dodam konzervirane pelate. Obično su to dvije limenke po 400 gr. Malo ih izrežem, pa miješajući u rajngli, stalno kuhačom usitnjavam.
Pustim da sve vrijucka dok se tekućina ne reducira i šalša zgusne.
Začinim solju i s malo šećera, koji će ublažiti kiselost. Pobiberim, pa dodam i mali ljute papričice.
Usitnjavanje je praktično gnječilicom za pire ili štapnim mikserom, ali ja ju ostavim ovako, da se komadići naziru.
Pospem peršinovim listom, origanom i dekoriram listićima bosiljka.
Sinoć sam za večeru jela ovu šalšu sa crnim kruhom.
Ostalo je malo u rajngli, meni dosta, pa kruhićem okolo-naokolo...Divota jedna!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!


Nema komentara:

Objavi komentar