nedjelja, 10. svibnja 2020.

KOPRIVA NA MLIJEKU


Za berbu koprive, jutros smo se vozili do slovenske granice. Destinacija u divljoj prirodi, gdje svako proljeće idemo po samoniklo bilje.
Vrhove mlade koprive brali, spremali u platnene cekere i brzo se vratili kući.
Svakog je mrava, kojeg smo donijeli u stan, valjalo spasiti.
Koprivu sam oprala, okapala i tako svježu popakirala u vrećice.
Završiće u rižotima, zeljanicama, čorbama, njokima...
....a sada, kopriva na mlijeku.
Spremila sam ju na isti način, kao špinat.
Voda zakipila, ubacila koprivu, pustila da prokuha, pa ocijedila.
Na daščici, isjeckala.
U istoj posudi, na malo ulja okrenula sjeckani češnjak. Čim je zamirisao, ( lako gori), dodala žlicu brašna i brzo miješala, dolijevajući toplo mlijeko, kako se ne bi brašno zgrudalo.
U žitku smjesu dodala koprivu. Posolila.
Kuhala 5 minuta i isključila.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Kopriva na mlijeku, pohvaljena u mojoj kuhinji.





Nema komentara:

Objavi komentar