nedjelja, 25. studenoga 2018.

PILETINA S TJESTENINOM

 
Sa svakom odlukom da za ručak pripremam tjesteninu, sjetim se i one, da ću ju sama mijesiti i oblikovati, pa i toga da nisam ostala dosljedna. Domaća jaja kupljena, mašinica spremna, ali vremena malo.
Barilla tjestenina, dobra zamjena.
U puno vode, što je jako važno, koju sam posolila tek kad je proključala, stavila sam 300gr špageta i pustila da lagano vrijuckaju.
Prekuhana tjestenina - loša tjestenina.
Zato pazim i isprobavam. Neka je sredina špagete mrvicu tvrdkasta. Vrsni kuhari savjetuju da se nikad ne pridržavamo uputa na kutiji, nego da uvijek  pratimo, promiješamo, isprobamo.
Ocijedim! Ne ispirem! Ništa joj ne dodajem!
Na suhoj tavi lagano pržim kockice pancete i malo suhog mesa. Dovoljno je 5 dkg.
Kad zamiriše i dobro se prepeče, dodam im na kockice izrezanu glavicu luka. Čim zastakli, pridružim i oko 400 gr pilećeg filea. Taman, praktično pakiranje malih filetića.
Na laganoj vatri pržim oko pola sata. Od začina, po svemu malo soli, papra, 2 žlice slatkog vrhnja, ( može i kiselo), i na kraju 0.5 dcl vode, ( one od tjestenine, pune škroba), kako bi pokupila sve sa dna tave.
Umiješala skuhane špagete, posula parmezanom i sve lijepo dodatno sjedinila.
Dekoracija je balans jelu bez povrća, što je u mojoj kuhinji rijedak slučaj!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!




Nema komentara:

Objavi komentar