Rijetko ih pripremam, ali savjete o tome vrijedno skupljam. Sve što vrijedi za druge ribe, da s peku polako, na umjerenoj temperaturi, za tunu ne vrijedi.
Odresci moraju biti debeli 2-3 cm. Dobro ih je preliti marinadom od maslinova ulja, limunovog ili narančinog soka, mljevenog korijandera, ružmarina, soli.
Na dasku posuti suhe sastojke, komade ribe blago pritisnuti na njih, pa odložiti u zdjelu. Preliti tekućim sastojcima marinade.
Ostaviti par sati, poželjno i preko noći. Par puta okrenuti.
Pečenje ovisi i o našem ukusu. Želimo li nepečenu sredinu, dovoljno je, odreske peći 1-1.5 min sa svake strane.
Volimo li potpuno pečene, neka termička obrada traje 2 - 3 min sa svake strane.
Tava mora biti vrlo jako zagrijana.
Tuna je zasitna, pa je ne treba puno.
Povrće skuhano na lešo, malo maslinova ulja i čaša domaćeg vina, ručak će učiniti posebnim.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Na dasku posuti suhe sastojke, komade ribe blago pritisnuti na njih, pa odložiti u zdjelu. Preliti tekućim sastojcima marinade.
Ostaviti par sati, poželjno i preko noći. Par puta okrenuti.
Pečenje ovisi i o našem ukusu. Želimo li nepečenu sredinu, dovoljno je, odreske peći 1-1.5 min sa svake strane.
Volimo li potpuno pečene, neka termička obrada traje 2 - 3 min sa svake strane.
Tava mora biti vrlo jako zagrijana.
Tuna je zasitna, pa je ne treba puno.
Povrće skuhano na lešo, malo maslinova ulja i čaša domaćeg vina, ručak će učiniti posebnim.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Nema komentara:
Objavi komentar