četvrtak, 23. listopada 2014.

KNEDLE S JABUKAMA


Lijep jesenski dan je za uživanje...Brzi desert, brzi ručak i izlazak van..
Danas vam predstavljam knedle s jabukama.
Naribala sam 3 jabuke srednje veličine, ocijedila višak soka, dodala im 3 kašike griza i polako miješala dodajući oštro brašno. Treba ga vrlo malo, tek toliko da se nježne kugle oblikuju i drže..U ovoj fazi pripreme ne stavljam šećer. Čim je masa dovoljno kompaktna da se jabuke povežu,
oblikujem knedle.
Odlažem ih na tanjur posut brašnom kako se ne bi zalijepile.
Daljnji postupak je isti kao da se radi o bilo kojim knedlama. Stavim vodu za zakuha, smanjim, pa knedle, jednu po jednu kašikom spuštam u vodu. Količina mora biti ograničena na jedan red.
Usporedo u tavici otopim malo maslaca, dodam mu par kašika šećera i prezle. Začinim mljevenim klinčićima.. Lagano propržim da se namirnice sjedine..Čim se skuhaju, knedle isplivaju na površinu. Vadim ih šupljom kašikom i svaku uvaljam u prezlu.
Desert za koji treba vrlo malo vremena. U okus se uvjerite sami.
U slast vam bilo!









 

Nema komentara:

Objavi komentar