srijeda, 8. listopada 2014.

KNEDLE



Vrlo ukusna poslastica od krompirovog tijesta.

Skuhati oko kg krompira, pa ga propasirati u pire.

Ohladiti, pa mu dodati 2 jaja, 2 dcl griza, malo soli... nastaviti mijesiti dodajuci oštro brašno. Kad je tijesto podatno pod rukom, oblikovati valjak, pa narezati jednake dijelove.

Rastanjiti na dlanu, a u sredinu svakoga, staviti svjezu šljivu. U šljivu se obicno doda kašičica  ili kocka šećera.



Oblikovati knedlu..

U velikoj posudi zakuhati vodu. Polako spustati knedle i pustiti da kuhaju. Kad isplivaju, gotove su. Nikad ne pretrpavati. Kuhati ih u turama..



Usporedo otopiti pola margarina, dodati šećera po zelji, 2 čaše od 2 dcl prezli, malo cimeta, pa proprziti.



Kuhane knedle, jednu po jednu, uvaljati u ovu smjesu, pa slagati u zdjelu..

U slast vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar