Potrebno je pola
kg tankih jufki. Pripremiti 2 nadjeva.
Prvi fil.. izmiksati
4 žumanjka, 2 čaše secera, 1 čašu ulja, 1 čašu jogurta, prašak za pecivo,
snijeg od 4 bjelanca.
Drugi fil..
kilogram višanja zgusnuti sa malo griza. Kolač slagati u tepsiju koja je upola
manja od veličine kore. Namazati dno tepsije margarinom. Položiti prvu koru na
dno, a njenu drugu polovicu prebaciti preko ruba tepsije. Namazati filom od
jaja tako da iz kašike nasumično curi po kori.
Sljedeću staviti preko, ali da
prazna polovica ide preko suprotne strane tepsije. Tako naizmjenično mazati i slagati
kore. Fil od višanja nanijeti na 2 puta. Kad se sve kore potroše, prebacivati ove
polovice koje više sa strana. Razlog ovakvog slaganja je taj sto tekući fil
ostane unutar kolača. Peći oko 40 minuta na 180C. Posuti šećerom u prahu i ostaviti
otkriveno dok se ne ohladi.
Izuzetno fin kolač!!
Potvrdili gosti!!
Nema komentara:
Objavi komentar