subota, 11. listopada 2014.

KUPUSNJACA!
Uz razno povrce iz Like, stigla i ogromna glavica kupusa. Kako ni kupus vise nije sto je nekad bio, ovu sam odlucila upotrijebiti bas za pitu. Cemu price o glavici kupusa? Ima razloga. Nema vise onog slatkog okusa, mekoce u salati, nema finog svjezeg mirisa. Ocito se radi na sto duzem ocuvanju svjezine, da bi se ove glavice mogle prodavati citavu godinu, a ubrane, ko zna kad..
Zato je ova, domaca, zamirisala. Lika, cista, precista, sve domace u njoj!
Kupusnjaca, dvije velike tepsije, od samo pola glavice...
Domace vuceno tijesto, tanko..
Naribani kupus, ne presitno, nasolila sam i dobro izmijesala rukom. Zacinila solju, Vegetom, biberom i uljem..Res ispecena, uz dodatak lickog skorupa, slicnog nasem domacem vrhnju...Bas uzivasmo u jucerasnjem rucku!
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar