Razvući tanko, vučeno tijesto. Ako se dovoljno dugo pričeka, neće biti problem pokriti njime cijeli veliki stol. Malo ga ,“pošpricati“ uljem, pa ostaviti da odmori dok se pripremi nadjev.
Kilogram svježeg
sira, 3-4 jaja, soli, malo ulja, 4 dcl vrhnja.
Najprije
tijesto preklopiti jednom trećinom, na srednju trećinu. Tada staviti najdev
posipajući ga nasumično, na male hrpice.. Preklopiti praznu trećinu na prve
dvije, ponovno posipajući nadjev. Nastaviti preklapati tijesto oblikujući površinu
koju nam zadaje tepsija u kojoj namjeravamo peći. Pažljivo prenijeti polaganu
sirnicu u nauljenu tepsiju i staviti peći u već ugrijanu rernu.
Dovoljno će
biti 30 minuta na 200C, pa da nam ova divna pita bude gotova.
Pokriti je
krpom da malo omekša, pa poslužiti!
U slast vam
bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar