srijeda, 8. listopada 2014.

Polagana sirnica


Razvući tanko, vučeno tijesto. Ako se dovoljno dugo pričeka, neće biti problem pokriti njime cijeli veliki stol. Malo ga ,“pošpricati“ uljem, pa ostaviti da odmori dok se pripremi nadjev.


Kilogram svježeg sira, 3-4 jaja, soli, malo ulja, 4 dcl vrhnja.


Najprije tijesto preklopiti jednom trećinom, na srednju trećinu. Tada staviti najdev posipajući ga nasumično, na male hrpice.. Preklopiti praznu trećinu na prve dvije, ponovno posipajući nadjev. Nastaviti preklapati tijesto oblikujući površinu koju nam zadaje tepsija u kojoj namjeravamo peći. Pažljivo prenijeti polaganu sirnicu u nauljenu tepsiju i staviti peći u već ugrijanu rernu.


Dovoljno će biti 30 minuta na 200C, pa da nam ova divna pita bude gotova.


Pokriti je krpom da malo omekša, pa poslužiti!


U slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar