ponedjeljak, 20. listopada 2014.





PUNJENI PATLIDZANI !

  JEDNOSTAVAN RECEPT ZA FINI RUCAK !
 PRODINSTATI POLA KG MLJEVENE JUNETINE NA MALO VODE. PRINCIP JE ISTI KAO DA SE DINSTA NA ULJU. OVIM, SMANJUJEM KOLICINU MASNOCE U ISHRANI. DODATI ISJECKANU MRKVU, LUKA, BIJELI LUK, I ZACINE. PODLIJEVATI TOPLOM VODOM, POMALO, SVE DOK MESO NE OMEKSA.
PATLIDZANE IZDUBITI KASISICOM, PA I TU SREDINU ISJECKATI U FIL. SA DONJE STRANE, PAZLJIVO ODREZATI TANKU SNITICU KORE, DA POLOVICE LAKSE RAVNO STOJE U TEPSIJI. I TU KORICU NASJECKATI U FIL.
PATLIDZANE SLOZITI U TEPSIJU, NAPUNITI IH, POSUTI PERSUNOM, ZALITI SA MALO TOPLE VODE I DODATI KASICICU MASNOCE. JA SAM STAVILA MASLO
PECI POD FOLIJOM 30 MIN NA 200 C. OTKRITI, PA JOS MALO ZAPECI
DA PORUMENE..UZ PIRE KROMPIR I SALATU OD CVEKLE, KOMPLETAN RUCAK.
UZIVATI U DRUSTVU DRAGE OSOBE!
  PREPORUCUJEM ! U SLAST VAM BILO!









 

Nema komentara:

Objavi komentar