ponedjeljak, 20. listopada 2014.

PATLIDŽANI PUNJENI LUKOM


Mame izgledom, dok ih se ne proba. Tad mame okusom!
Patlidžane narežem na šnite do pred kraj. Nježno ih razdvojim i pospem solju. Nakon pola sata, isperem pod mlazom vode i ocijedim.
Nadjev je od luka, narezanog na listiće, crvene paprike, izrezane na kockice. Sve malo posolim, pouljim i izmiješam rukom kako bih potaknula sokove iz povrća.
Punim i slažem jedan do drugog u plitku šerpu.
Malo pouljim.
Pečem ih gore, na plinu. Poklopac naherim, da para po malo izlazi. Ne treba ih dirati niti okretati. Po potrebi tek koja kašika vode, preko svega.
Gotove servirati s malo vrhnja i uživati!
Pravile po ovom receptu moje prijateljice, pa mi pisale sa svih strana. Ako se odlučite za pripremu, nadam se da će i vama svidjeti.
U slast vam bilo!
 



4 komentara: