srijeda, 8. listopada 2014.

RIŽOTO S BLITVOM

RIŽOTO S BLITVOM
http://selma-kuharica.blogspot.hr/search…
Pravim blitvu na puno načina. U zeljanici omiljena, na lešo s krompirom, na mlijeku, pa sarmice od blitve, pa čorbu, pa pesto....pa dođe na red i ovakva, s rižom.
Listove blitve očistim od tvrdih dijelova. Izrežem ih na tanke rezance. 
Na malo ulja fino izdinstam glavicu luka. Dodam blitvu. Kratko ju miješam s lukom. Rižu, na vrlo malo maslaca glaziram. Polako joj dodajem vodu. Na 1 šoljicu riže, 1.5 šoljicu vode. Podlijevam, kako upija. Začinim solju i suhim začinom. Malo pobiberim. Neka je skuhana al dente, i nek je sredina zrna malo tvrda.
Dodam ju na blitvu, promiješam i pustim da se sjedine.
Pomoću dvije kašike, oblikujem male šnicle. Škrob iz riže, fino će ih povezati.
U slast vam bilo!






Nema komentara:

Objavi komentar