nedjelja, 19. listopada 2014.

ŠNENOKLE



Spajz katra Zagreba navodi snenokle kao tradicionalnu poslasticu grada. Kako je sve staro ponovo u modi, tako i neki zaboravljeni recepti ulaze u kuhinje.
Ukusna krema koja svojom strukturom podsjeca na puding, fina bjela masa od bjelanaca na vrhu...pokoje crno cokolade u prahu...a sve bez konzervasa i umjetnih aroma, zasigurno ce ponovo privuci paznju.
Priprema traje vrlo kratko.
4 bjelanca treba izmiksati u cvrsti snijeg. Okrenuti posudu naopako, bez bojazni da ce se sadrzaj istresti na pod.
U isto vrijeme ukljuciti 8 dcl mlijeka da zakuha. Dok se zagrijava, miksati 4 zumanjca, 15 dkg secera i 1 kasiku brasna.
Spustati u kipuce mlijeko kasiku po kasiku snijega dok se ne popuni povrsina. Pazljivo okrenuti da se skuha s obje strane. Za ovaj postupak dovoljno je par minuta. Vaditi supljom kasikom zlicnjake, pa stavljati druge.
Kad je snijeg od bjelanaca skuhan, zakuhati zutu masu u mlijeko, kao puding. Svo vrijeme mijesati.
Servirati po zelji..
U slast vam bio, ovaj fini desert!







Nema komentara:

Objavi komentar