subota, 18. listopada 2014.

MALI KRUSCICI

Pekare su odavno promijanile naviku dostavljanja svjezeg kruha. Danas je to ovako. Spremista puna polupecenog, zaledjenog kruha i peciva. Svako malo, prodavac napuni malenu pec, doda sve ono cega fali na policama i dopece.
Mislim da je i to jedan od razloga sto se o pecenju kruha i peciva, u mom okruzenju, sve vise prica..Kako znamo sta je u kupovnom tijestu? Boje, konzervansi...Ne kazem da se mozemo vratiti stalnom pecenju kruha, ko bi to stizao, ali ponekad, vikendom, zasto ne?
 Od one objave kako sam ispekla 24 kruha, mala naravno, krenu ideja o pecenju bas tih malenih kruscica. Zgodni za ponijeti. Brzo se ispeku. Naravno da se ova kolicina moze trositi nekoliko dana, pa ih ja sama zaledim. Zaledjeni, ovako ili onako, ali bar znam da su sastojci od pravog domaceg brasna, finih sjemenki lana, sezama, curekota i lista suhe koprive koju sad obavezno umijesam.
Pa, u slast vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar