utorak, 25. studenoga 2014.

RUČAK ZA 30 MINUTA - MIRIŠE KOPAR


Spoj dobrog umaka, tjestenine i finih komadića bijelog pilećeg mesa. Miris kopra uz sve to...Odlična kombinacija.
Prodaju ga u malim ,,buketićima,, za jela sa tikvicama, graškom, za umake, za kiseljenje krastavaca..Svjež je najfiniji.
Nasjeckan, bolje zadrži miris ako se zaledi, nego ako se kupi osušen.
Ručak koji zaista napravim za pola sata.
U velikoj tavi, na jednoj polovici se prže komadići bijelog mesa, a na drugoj luk izrezan na kockice. Neka fino sve zažuti. Kad pospem solju, biberom i Vegetom, sve promiješam.
Usporedo kuham tjesteninu. Biram onu bolju, kojoj je potrebno bar 8 minuta dok se skuha..al dente, naravno..Nek joj je sredina mrvicu tvrdkasta.. Vodom u kojoj se kuha, pomalo podlijevam meso.Puna je škroba.
Naravno, običaj ispiranja skuhane tjestenine, odavno smo izbacili iz svojih kuhinja.
U časi izmiješam kašiku brašna s malo vode, da nema grudica, pa umiješam u saft. Na to, rukom kopra..neka komadići sipaju medju prstima do željene količine..Volim taj fini miris koji odmah opojno ispuni cijeli prostor..Času vrhnja u saft, promiješati i to je to...
Tjesteninu ocijediti i sve sjediniti..Spoj ovih dvaju jela, daje jednu kremastu, finu masu koja mami...Uz čašu vina..
Živjeli!
U slast vam bilo, dragi moji!















Nema komentara:

Objavi komentar