četvrtak, 13. studenoga 2014.

MIRISLJAVI KRUH
Nije svaka salata-salata, niti je svaki kruh-kruh!
Ovo je jedna neobicna kombinacija namirnica u tijestu. Izaci iz okvira svakodnevice, dodati neko osvjezenje, uvijek prija.
Za pripremu mi je bilo potrebno 500 gr brasna, pola svjezeg kvasca, 125 ml toplog mlijeka, 3 kasicice secera, malo soli, naribana korica od neprskanog limuna, naribana jabuka, 50 gr otopljenog margarina i 150 gr vrhnja. Zamijesila sam tijesto i ostavila ga da nakvasa. Premijeseno, prebacila sam u malu tepsiju te ostavila da jos malo nadolazi. Pred samo pecenje, namazala sam ga mlijekom i bogato posula sezamom.
Pecenje je trajalo 15 min na 200C, te jos 45 min na 180C.
Rezultat ovog malog posla, prefini je mekani kruh. Ocito je jabuka dala mekocu i socnost, limun miris, a sezam jednu posebnu koricu...
U slast vam bila svaka ova mrva!



Nema komentara:

Objavi komentar