subota, 8. studenoga 2014.

PECENO MESO


BILO JE VEC PRICE O PECENJU MESA.
JA SAM DEFINITIVNO ODUSTALA OD PECENJA U RERNI. ZACINIM SA SOLJU, SENFOM, BIBEROM, ULJEM,  KOMADIMA BIJELOG LUKA...PA U FRIZIDER..
SUTRADAN U VELIKU SERPU, PA NA PLIN..
NEK SE NA JAKOJ VATRI UHVATI KORICA, SA SVIH STRANA, TAD SMANJIM, PA POLAKO, OKRECUCI BEZ PROBADANJA VILICOM..DA SVI SOKOVI OSTANU U MESU..PRELIJEVAJUCI SAFTOM KOJI SE STVARA..POMALO PODLIJEVAJUCI I VODOM..AL, BAS POMALO..PUSTIM DA DOBRO OMEKSA..
NEMA DRUGOG POSLA DOK SE KUHA..MALO OSKRINUTI PROZOR..MA NEK JE NAPA..NEK MALO ZAMIRISE SUSJEDIMO..HAHAHA..
KAD JE MESO GOTOVO, PREBACIM GA NA TACNU, A ONIM CAROBNIM SAFTOM, PRELIJEM KROMPIR, IZREZAN NA MALO KRUPNIJE..NEK JE UZ NJEGA I KOJI KOMAD PAPRIKE, LUK NA KRUPNO.POVREMENO MALO PROMIJESAM..DA NISTA NE OSTANE SUHO, TE GA STAVIM PECI U RERNU....KAD SE KROMPIR DOBRO ISPECE, MALO GA MAKNEM SA SREDINE, PA SPUSTIM ONO PECENO MESO....NEKA JOS DOBIJE KORICU..RES..NEK FINO ZAMIRISE..I, ETO, PECENJA..
U SLAST VAM BILO!



Nema komentara:

Objavi komentar