srijeda, 10. prosinca 2014.

KOKOS BRIOŠI


Jedan recept dva kolača. Isto tijesto kao za kokos kiflice, poslužilo je i za brioše. Odlikovati malene kuglice. Vrhom drške kuhače, napraviti udubljenja koja se pune pekmezom. Ako nema kuhače, nema ni brioša...Dobro utisnuti otisak kuhače, do dna tijesta.
Poslužio mi je moj domaći pekmez od drenka..Fin, kiselkast, odlično se uklopio u slatkost ovog kolačića..
Dakle, kolačić punim pekmezom prije pečenja iz šprice ili iz vrećice za zamrzavanje kojoj sam odrezala vrh. Kad se ispeku, dodam na svaki još malo pekmeza.
Recept glasi..
4 jaja, 25 dkg šećera, 25 dkg hladnog margarina ili maslaca, 25 dkg kokosovog brašna, 35 dkg oštrog i 35 dkg glatkog brašna, 1 prašak za pecivo..Puniti tijesto prije pečenja, ali dodatno, poslije pečenja, dekorirati istim pekmezom.
Peku se 10 minuta na 180 C. Odmah u štaub šećer-šećer u prahu, i uživati u finom okusu...
U slast vam bilo









Nema komentara:

Objavi komentar