srijeda, 10. prosinca 2014.

KOKOS KIFLICE


Neću kupovne kolačiće...Neka blagdani budu obilježeni finim jelima. Neka kuća miriše na domaću hranu...na kolače, vaniliju, na cimet..neka se zaviruje u kutije koje čekaju Božić i Novu godinu.
Recept za kokos kiflice je u mom rokovniku od 2004. godine. Stigao mi je iz Vinkovaca.
Počinje ovako...
Napraviti tijesto od 4 jaja, 25 dkg šećera, 25 dkg hladnog maslaca, 25 dkg kokosovog brašna, 35 dkg oštrog i 35 dkg glatkog brašna, sa 1 praškom za pecivo. Neka odstoji u frižideru bar sat vremena.
Za to vrijeme, uz smiješak, nagovoriti nekog od ukućana, da sjedne za suprotnu stranu stola, prati kako pravite kiflice i oponaša vas! Puno je to posla, pa se potrudite...ako treba i zapjevajte..ali ih ne pravite sami ni slučajno!!!
Četvrtati tijesto, uzimati komad, a ostatak vraćati na hladno. Mali valjci, brzo postaju male kiflice..Manje ili malo veće, ali uvijek nek su jedan zalogaj!
Peci ih na 180C, 10 minuta i niti trena duže..Moraju biti bijele.
Uvaljati ih, onako vruće, u štaub pomiješan sa vanilin šećerom. Četiri najveće tepsije, od rerne, pune finih kiflica..Kako mogu dugo stajati, zatvorite ih u limene kutije i uživajte u finom okusu danima..
U slast vam bilo!










Nema komentara:

Objavi komentar